"Uus start ja uus mandaat oleks igati õigustatud, kuna vahevalitsus ei suuda katta ühiskonna ootusi ja pühendab poole sellest ajast uuteks valimisteks valmistumiseks," põhjendas Reps Keskerakonna juhatuse ettepanekut korraldada Eestis 25. mail erakorralised valimised uue valitsuse moodustamiseks.

Reps rääkis Delfile, et Reformierakonna erandiga on teised erakonnad erinevatel perioodidel lastetoetuse tõusu lahendusi pakkunud. Igasugune lastetoetuse tõus 19 eurolt kõrgemale on Repsi sõnul teretulnud ja Keskerakond toetab seda.

"Ükskõik, mis kompromiss leitakse, oleks see väga teretulnud," ütles Reps, kelle sõnul on lastetoetus lihtsalt absurdselt madal.

Riigikogus on kütmas kirgi IRL-i järsku välja käidud eelnõu lastetoetuste tõstmiseks. Kuigi toetuste tõstmine on juba pikemalt aega olnud sotside teema ning on ka laual praegustel koalitsiooniläbirääkimistel, siis IRL on selle ettepaneku välja käimisega tekitamas palju paksu verd.

President Toomas Hendrik Ilves alustas Andrus Ansipi valitsuse tagasiastumise tõttu peaministri kandidaadi määramiseks konsultatsioone parlamendierakondadega eile.

Eila kohtus riigipea Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Erakonna Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) esindajatega. Täna olid Kadriorus Keskerakonna ja kolmapäeval Reformierakonna esindajad.