Riigi peaprokurör käsitleb oma ettekandes muu hulgas 10 aastat tagasi jõustunud kriminaalmenetluse seadustiku suuri mõjusid kuritegude menetlemise praktikale. Nüüdisaegse kriminaalmenetlusõiguse keskseks juhtmõtteks on saanud kuritegude kui sotsiaalsete konfliktide lahendamine ja selleks pragmaatiliste kompromisside otsimine, mitte aga niivõrd õigusvaidluse täpne lahendamine.

Samuti analüüsib riigi peaprokurör oma ettekandes organisatsioonis toimunud muutusi, mille on kaasa toonud prokuratuuri muutunud roll kriminaalmenetluses.

Lisaks valitakse üldkogul prokuröride konkursi- ja distsiplinaarkomisjoni ning advokatuuri kutsesobivuskomisjoni liikmed.

Prokuröride üldkogu on kõigi prokuröride korraline koosolek, mis kutsutakse kokku vähemalt kord aastas ja kus arutatakse prokuratuuri tegevuse ning prokuröriteenistuse küsimusi.

Eestis on praegu tööl 168 prokuröri: riigi peaprokurör, 2 juhtivat riigiprokuröri, 13 riigiprokuröri, 4 juhtivprokuröri, 6 eriasjade prokuröri, 11 vanemprokuröri, 54 ringkonnaprokuröri ja 78 prokuröri abi.

Prokuröride keskmine vanus on 41 aastat ning 55 neist on mehed ja 113 naised.