Kuidas sa suhtud erinevate küsitluste põhjal,  pärast peaministrit, erakonna esinumbrina, et sul ei avane Andrus Ansipi taandudes võimalus uue valitsuse moodustamiseks?

"Suhtun rahulikult ning täpsustan, et mingit "esinumbrit pärast peaministrit" ei ole. Reformierakonnal on neli aseesimeest. Ma olen üks neist.

Reformierakonna esimees Andrus Ansip on teatanud, et tema eelistus Reformierakonna peaministrikandidaadiks on Siim Kallas ning Reformierakonna juhatus on seda toetanud. Siim Kallasel on nii varasemast peaministriperioodist kui praegusest Euroopa Komisjoni liikme tööst väga hea kogemus."

On sul ambitsioon saada peaministriks? Erakonna esimeheks?
"Võimalik, et kunagi tulevikus. Aga see sõltub Reformierakonna liikmete ning kogu ühiskonna toetusest."

Kas peaministri-vahetus paistab valijatele 100% demokraatlikult?
"Uue peaministri nimetab ametisse riigikogu presidendi ettepanekul. Kõik demokraatliku põhiseaduse nõuded saavad täidetud. Mingisugust teist mehhanismi uue peaministri nimetamiseks ei ole."

Eelmisel reedel volitas Reformierakonna juhatus uut valitsust moodustama seni veel eurovolinikuna töötava Siim Kallase. Hetkel oodatakse, kas peaminister Ansip ütleb täna Tartus, et tema valitsus astub tagasi ja annab presidendile võimaluse uue valitsuse moodustamine anda Kallase vastutada.

Delfi TV toob täna kl 18 otsepildis lugejateni peaministri Tartus peetava kõne.