Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Madis Kübar kommenteeris, et opositsiooni võimalused linnavolikogu tööd suunata on täna väga piiratud. "Üheks peamiseks neist on õigus istungi alguses esineda viieminutilise sõnavõtuga, mille käigus anda sisse arupärimisi või eelnõusid. Seda saab kasutada volikogu enamusele oma seisukohtade esitamiseks. Kui sõnavõtud lükatakse istungi lõppu, on selge, et opositsioon jääb neid pidama tühjale saalile, sest koalitsiooni hääletusmasin saab koju minna," nentis Kübar.

"Tundub, et võimul oleval Keskerakonnal on järjest keerulisem kontrollida mõtlemisvõimelisi saadikuid, keda üritatakse hoida kontrollitud infokeskkonnas. Opositsiooni saadikute ärakuulamine on linnajuhtide jaoks selgelt ebamugav, kuna probleemidele lähenetakse erinevatest vaatenurkadest. Sellest ka möödapääsmatu vajadus saadikud suukorvistada," kommenteeris Kübar.

Muudatuse kaasa toova määruse seletuskiri selgitab seda Tallinna halduskogude praktikaga, kus saab samuti sõnavõttudega esineda peale päevakorra lõppu. "Selline praktika on halduskogu koosolekute läbiviimisel toiminud alates 2009. aasta sügisest ja on halduskogu liikmete poolt leidnud positiivse vastukaja. Ka mitmed linnavolikogu liikmed on, kes osalevad halduskogude töös, on soovitanud seda halduskogude poolt nelja aasta jooksul edukalt läbiproovitud praktikat kasutada ka linnavolikogus," seisab seletuskirjas.