Kell 19 Dominicis alanud jõulupidu oli nagu jõulupidu ikka, kuid suurema hoo sai istumine sisse umbes kell 21.30, kui lahkusid peaminister Andrus Ansip ja veel paar erakondlast. Delfi andmetel läks siis sõbralikuks pidutsemiseks, ehkki kõik jäi korra ja mõistlikkuse piiridesse.

Enne ja pärast südaööd hargnesid ministrid, riigikogulased ja tavaparteilased mööda linna, valdavalt mindi koju.

Delfi andmetel lõppes elu ühe pingelisema kuu läbi teinud Rein Langi jõulupidu pubis Dubliner, mis on kultuuriministeeriumi vahetus naabruses. Toimetusse jõudnud ühe pealtnägija sõnum oli lihtne: Lang ei soovinud kohe lahkuda ja kohale tuli kutsuda turvafima G4S.

Turvafirma: "Sel õhtul oli üks väljakutse Dublineri kell 23.30 ja see lahenes rahumeelselt. Isiku kohta ei oska me midagi öelda, sest dokumente ei kontrollitud."

Püüdsime saada ka Langi kommentaari väidetavale sekeldusele. "Te peate seda Rein Langilt endalt küsima. Ta ütles vaid seda, et läks Dominicist Dublineri ja kutsus endale seal takso," lausus Pukk napilt.

Täiendavatele täpsustustele ei õnnestunud Reformierakonnast kolme päeva jooksul enam vastust saada. Samuti ei soovinud Langi erakonnakaaslased vahendada Delfi küsimusi eksministrile.