"Birma on praeguse maailma üks väheseid edulugusid," ütles Paet ja lisas, et Eesti peab väga oluliseks, et Birma korraldab 2015. aastal vabad valimised.

Välisministri sõnul Eesti ettevõtjate huvi Birma kui kiireid reforme läbi viiva riigi vastu kasvab. "Birma ärikeskkonna stabiilsuse ja ettearvatuse suunas tehtavad reformid loovad hea eelduse investeeringuteks Euroopast ja mujalt maailmast," ütles Paet. Ta lisas, et Eesti on nimetamas Birmasse mitteresideeriva suursaadiku.

Paeti hinnangul on oluline Euroopa Liidu ja Birma senisest aktiivsem koostöö, et suurendada stabiilsust ning demokraatliku riigikorra taastamist. Ta lisas, et Eesti on valmis Birmaga jagama oma kogemust demokraatliku õigusriigi ülesehitamisel. "Infoühiskonna arendamisel on Eestil pakkuda huvitavaid lahendusi," lausus Paet. "On positiivne, et infotehnoloogiaalases koostöös on juba jõutud konkreetsete sammudeni – selle aasta märtsis Birmat külastanud Eesti delegatsioon on nüüdseks esitanud ettepanekud võimalike projektide osas," lisas ta.