“Kurb on vaadata, kuidas võimuliit on tõuganud enda ette poliitiliselt täiesti kogenematu maavalitsuse endise osakonnajuhataja, kellel puudub igasugune omavalitsuse juhtimise kogemus,” lausus Reformierakonna fraktsiooni esimees Jüri Kaver, kes valimisteni oli Võru linnapea.

Kaveri sõnul sisendab ebakindlust ka teadmine, et Allase kabineti kahel abilinnapeal - Sixten Sillal ja Kalev Ilvesel - pole ette näidata varasemat töökogemust omavalitsuse juhtkonnas.

“See tähendab, et Võru linn on saanud diletantidest juhtkonna, kes alles hakkab ametit õppima. Aga see võib tähendada ka seda, et tegelikult hakkavad linnavalitsust juhtima inimesed, keda avalikkus ei tunne ja kelle motiivid on avalikkusele teadmata,” lisas Kaver.

Näiteks tõi ta volikogu esimehe Tõnu Jõgi poolt tänase volikogu istungi päevakorda võetud detailplaneeringu eelnõu, mis jõudis istungile ilma majanduskomisjoni läbimata. “See tõendab, et need sotsid, keskerakondlased ja valimisliitlased, kes rääkisid valimistel suuremast kaasamisest, lihtsalt valetasid rahvale,” ütles Kaver. “Nad üritavad demokraatliku otsustusprotsessi asemel rakendada hoopis kambakraatlikku otsustamist.”