Peaminister Andrus Ansipi kriitika järel Vikerraadio saates küsis Delfi kultuuriminister Rein Langilt kommentaari nii tema kehva valimistulemuse, selle võimalike põhjuste ning ka peaministri kriitika adekvaatsuse kohta.

Väljaande küsimustele vastas kultuuriminister Lang järgnevalt:

"Ilmselt on Teil jäänud tähelepanuta, et ma kandideerisin Pärnus Reformierakonna nimekirja viimase numbrina ja minu kampaania, niipalju kui ma seda eelarve koostamise kõrvalt Pärnus teha sain, seisnes üleskutses hääletada meie esinumbri, Andrei Korobeiniku, poolt."

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip väljendas eile oma rahulolematust erakonnakaaslasest kultuuriminister Rein Langi nõrga valimistulemuse suhtes.

„Küllap me ikka võtsime valimisi tõsiselt, aga tulemused näitavad, et mitte piisavalt tõsiselt,“ rääkis Ansip Vikerraadios Reformierakonna kohalike volikogude valimistulemusi kommenteerides.

Kui saatejuhid küsisid kultuuriminister Rein Langi Pärnus saadud 29 hääle kohta ütles Ansip: „Ju oli tema see, kes ei võtnud piisavalt tõsiselt.“

Ansip leidis, et kui Lang oleks valimisi piisavalt tõsiselt võtnud ja poleks ennast lasknud kuhugi nimekirja lõppu panna, küllap oleks tal olnud rohkem valijate hääli. „Ju ta siis ikka vea tegi,“ sõnas Ansip.

Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadi Valdo Randpere sooritusega oleks Ansipi sõnul võinud rahule jääda, kui Randpere oleks valimised pealinnas võitnud.