Nii peaminister Andrus Ansip kui riigikogu esimees Ene Ergma avaldasid lootust, et Ukrainal õnnestub Euroopa Liiduga sõlmida assosatsiooni- ja vabakaubandusleping. "Me väga ootame Vilniuse kohtumiselt head tulemust," kinnitas Ergma.

Peaminister oli seisukohal, et Ukraina peaks saama osaks Euroopa Liidu ühisturust, kuid esmalt on vaja leida lahendused siseriiklikele probleemidele, mis kujundavad paratamatult ka Euroopa avalikku arvamust Ukraina suhtes. "Ukraina seisab valikute ristteel," ütles ta ning lisas, et Ukrainalt oodatakse konkreetseid lahendusi.

Ukraina president ja Ansip olid ühel meelel, et Euroopa Liidu riikide toetus Ukrainale on praegu tähtsam kui kunagi varem. "Eesti toetab Ukraina Euroopa Liidu suunalisi püüdlusi," kinnitas peaminister.

Janukovitš avaldas tänu Eesti ja Riigikogu järjekindla ning põhimõttelise toetuse eest Ukraina püüdlustele. Ta andis Ergmale ülevaate Ukraina Euroopa integratsiooni eelduseks olevatest reformidest. Janukovitši sõnul on Ukraina rahva toetus tihenevale koostööle EL-iga kasvav ning kinnitas, et sel teel tagasiminekut ei toimu.

Novembri lõpus toimub Vilniuses tippkohtumine, kus on plaanis sõlmida EL-i ja Ukraina vahel assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleping.