"Ma ei pea sobivaks osaleda päevapoliitilistes avalikes debattides, eriti enne valimisi. Näen, et kergekäeline kriitika õiguskaitse eest vastutavate asutuste kallutatuse osas on õigusriigi seisukohalt problemaatiline," ütles Aas peaminister Ansipi tänases Eesti Päevalehes esitatud väiteid kommenteerides Delfile.

Peaminister Andrus Ansip kordas täna avaldatud intervjuus ka enda ennem välja öeldut, et teda hämmastab, millise kiirusega prokuratuur jõudis järeldusele, et Keskerakonna kahtlased rahaasjad ei vääri uurimist ja on aegunud.

Riigi peaprokurör kinnitas aga, et prokuratuur lähtub kriminaalasjade menetlemisel seadustest ega lase menetlusotsuste tegemisel end poliitiliselt mõjutada.

"Hilisemat perioodi Keskerakonna rahastamisest on prokuratuur uurinud ja uurimise tulemusena soovisime esitada süüdistust Priit Toobalile selles, et ta võttis aastatel 2010-2011 Keskerakonna kassasse teadmata päritolu raha. Süüdistust ei ole seni olnud võimalik esitada, kuna õiguskantsler tagastas vastava taotluse riigiprokuratuurile," ütles Aas.

Riigiprokuratuur teatas hiljuti, et ei hakka uurima ekskeskerakondlase Tarmo Lausingu väiteid 2000-ndate aastate keskpaigas toimunud väidetava erakonna musta rahastamise kohta, kuna väidetav kuritegu on aegunud.