Latina Press kirjutab, et kaks eestlannat hakkasid lennujaamas närviliselt ja kummaliselt käituma, misjärel narkopolitsei hakkaski nende vastu huvi tundma ja otsustas nende pagasit kontrollida.

Kohaliku uudisteportaali Peru21 väitel oli tegemist rutiinse kontrolliga – Anneli ja Anne Maarja kohvriseintelt ja kaane alt leiti aga kokku 5,815 kilo narkootikumi. Kiirtestiga veenduti, et tegemist oli kokaiiniga.

Eestlannadel oli plaan kokaiiniga lennata Cuscost Lima kaudu Brasiiliasse Rio de Janeirosse, kinnitab Peruu politseiorganisatsioon.

Peruu ajaleht Libreprensa kirjutab, et tegemist on esimese korraga, mil narkopolitsei on selles lennujaamas tabanud Eesti kodanikest narkomuuli, varem on vahele jäänud näiteks Itaalia, Hispaania ja Tšehhi kodanikke.

Augustis jäid Peruus 11 kilo kokaiiniga vahele ka Šoti päritolu Melissa Reid ja Põhja-Iirimaalt pärit Michaella McCollum Connolly.

Briti ajaleht Telegraph edastab, et kohtu alla antud 20-aastasi naisi ähvardab süüdimõistmisel kuue aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus.

Anneli ja Anne Maarja suhtes alustati kriminaalmenetlust ning nendega tegeleb edasi Cusco linna narkopolitsei.