"Läbirääkimised on hetkel käimas kahe inimesega ja ma arvan, et esmaspäevaks on asi paigas," ütles Keila kooli direktor Liivi Siim. Ta lisas, et meediakajastusest oli suur abi ja teated sellest, et nad õpetajat otsivad, levisid kulutulena.

"Kisa tõusis lastevanemate koosolekutel igas kooliastmes ja laekus palju vihjeid ja pakkumisi," kirjeldas Siim. "Nii mõnigi rääkis oma kodus olevale lapsele, kes parasjagu õppis, et teed bakalaureust või magistrit, pean sind üleval pidama, kuid kool otsib samal ajal õpetajat - vahvaid asju tuli," rääkis ta.

Töötukassa nimekirjas olevatelt töötutelt ja sobiva haridusega isikutelt ei tulnud samas mingit reaktsiooni. "See oli nii kummaline, et inimene on töötu, aga kooli ta tööle ei tule," oli Siim hämmingus.

Kaks praegust õpetajakandidaati on eesti keele filoloogia tudengid, kes on mõlemad öelnud, et tahavad tulevikuks õpetajaks saada. "Ma olin hästi pessimistlikuks juba muutunud, et kas ongi nii, nagu üks ütles, et lähen pigem Soome küünetehnikuks kui lähen kooli! Mõtlesin et see pole võimalik, sureme nii rahvana ju välja..." oli Siim positiivselt üllatunud.

Haridusminitseeriumi avalike suhete juht Argo Kerb kinnitas eile, et õpetajatest Eestis puudu ei olegi ja Keila kooli juhtum on pigem erandlik, kuna õpetaja läks ära mitte kevadel õppeaasta lõpus, vaid sügisel vahetult enne õppeaasta algust. Pigem on küsimus selles, millistesse piirkondadesse õpetama minna soovitakse ja kas kool saab neile piisavat töökoormust pakkuda.