Ajaleht Anchorage Daily News teatas, et slaavi päritolu raamatumüüjatel oli kohalike laste kohta nii palju informatsiooni, et see tegi kohalikud elanikud murelikuks, vahendab Daily Mail.

Alaska osariigi politseiüksuse (Alaska State Troopers) pressiesindaja Megan Peters ütles, et raamatumüüjad said kohalike laste nimed koos andmetega, kus nad koolis käivad, ilmselt teiste naabrite käest, kui ümbruskonnas ringi käisid.

Kuulujutud lapsi röövivate venelaste kohta said alguse eelmisel kuul, kui Matanuska-Susitna orus pandi üles kuulutused, milles hoiatati, et kummalised mehed käivad inimeste uste taga ja neil on üksikasjalik informatsioon perekonna laste kohta.

Jutud raamatumüüjateks maskeerunud välismaalastest, kes jahivad Alaska lapsi, ilmusid varsti ka Facebooki.

Ei kulunud palju aega, enne kui politsei ja haridusametid hakkasid saama murelikke telefonikõnesid.

Populaarne müüte purustav veebileht Snopes.com on koostanud nimekirja sarnastest lugudest Ida-Euroopa aktsendiga kurjakuulutavatest lapsi röövivatest raamatumüüjatest Arizona ja Minnesota osariikides.

Alaska politsei teatel helistasid mõned paanikas ja nutvad inimesed isegi hädaabinumbrile 911, kui olid näinud kuulutusi, kus hoiatati Vene lasteröövlite jõugu eest.

Politsei kinnitas avalikkusele, et ei ole saanud ühtki teadet inimröövi kohta. Megan Petersi sõnul on Eesti raamatumüüjatel äritegemiseks luba. Ta lisas, et kui ka Matanuska-Susitna oru elanikud leiavad, et raamatumüüjad on pealetükkivad või hirmutavad, ei ole nende tegevus siiski seadusevastane.

„Aktsendi omamine ei ole ebaseaduslik,“ nentis Peters.