Vallbaum rääkis intervjuus Eesti Päevalehele, et kui enda kõhklustest hoolimata erakonnakaaslaste õhutusel ja Kristiina Ojulandi ettepanekul 2011. aastal erakonna juhatusse kandideeris, olnud hoopis Samblik ise see, kes oma initsiatiivil hoolitses "häälte korjamise eest".

"Taimi Samblik ütles, et Einar, me aitame sind, meil on süsteem, me oleme alati nii talitanud, et korjame inimeste hääled kokku. Et need, kes ei saa ise hääletada, nendel aitame elektrooniliselt hääletada, ära muretse," rääkis Vallbaum.

"Sain aru, et helistab inimesed läbi ja vajadusel aitab hääletamisel. Ta isegi küsis, et kas ma saan talle sülearvutit laenutada, et ta peab sõitma maainimesi läbi ja saab siis selle arvuti abiga hääletada. Kunagi hiljem küsisin, et kas sõitsid siis inimesed läbi, kas laptopi tahad, siis Taimi ütles, et ära muretse, ma tegin kõik teistmoodi ära, kõik on juba korras," lisas ta.

Küsimuse peale, kas tema ja Taimi Sambliku 2011. aasta vestlust võiks käsitleda kui sundi, kostis Vallbaum: "Kindlasti mitte, tema tuli minu juurde ja pakkus: Einar ma aitan sul hääled kokku saada. Ma ei teadnudki seda süsteemi, ma pole arvutis nii tugev tegija."

Loe pikemat intervjuud Einar Vallbaumiga koos värvikate olukordade ja asjaosaliste kirjeldustega kolmapäevasest Eesti Päevalehest!