Ojuland teatas tänasel pressikonverentsil, et temavastaste Reformierakonna sisevalimiste võltsimise süüdistuste taga on Reformierakonna esimees Andrus Ansipi soovi karistada teda selle eest, et Ojuland soovis kandideerida sel aastal Ansipi vastu erakonna esimeheks. Ojuland lausus, et ta ei kandideerinud esimeheks vaid seetõttu, et üldkogu toodi ootamatult juunikuust maikuusse.

Kukk vastas, et üldkogu kuupäev oli varakult teada antud kõigile erakonna liikmetele juba veebruarikuises erakonna liikmetele mõeldud väljaandes Reformikiri selle viimasel leheküljel. "Kristiina Ojulandi soovist kandideerida sellel aastal erakonna esimeheks kuulsin täna esmaskordselt," imestas Kukk.

Ojuland süüdistas täna, et Reformierakond on erakonna Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblikult saanud hirmutamisega tunnistuse, mis süüdistab manipulatsioonis Ojulandi. Ojulandi sõnul olevat Reformierakond takistanud Samblikul temaga rääkida.

Kukk polnud selle süüdistusega nõus. "Taimi Samblik on täna meediale andnud intervjuusid ja tema sõnul on ta ka terve eelmine nädal olnud kõigile kättesaadav, sealhulgas Kristiina Ojulandile. Taimi Sambliku kinnitusel ei ole keegi tal takistanud Kristiina Ojulandiga kohtumast, samuti ei ole teda keegi selgituste andmisel survestanud," teatas Kukk.

Kukk lisas, et sellisel kujul, nagu Kristiina Ojuland seda teinud on, ei ole liikmete eest massiline aastamaksu tasumine Reformierakonnas tavaline.