Pevkur tunnistas, et erakonna sisevalimistel toimunud pettuse puhul on tegemist häbiväärse ja piinliku looga. „Meil ei ole teist valikut kui teha kõik selleks, et selgus majja tuua,“ sõnas Pevkur. „Fakt on see, et käitutud on ebakorrektselt.“

Pevkuri sõnul koguneb Reformierakonna juhatus järgmisel nädalal. Ta avaldas lootust, et siis saab teha ka vastavad järeldused.

Pevkur ei usu, et juhatus tuleb uuesti valida. Tema sõnul on seadusandja teadlikult valinud MTÜle võimaluse juhatuse määramiseks. Kuidas juhatus määratakse, selle otsustab MTÜ.

„Reformierrakond on valinud selle tee, et anda võimalikult paljudele inimestele võimalus osaleda juhatuse valimisel,“ rääkis Pevkur. „Oleme andnud kõik võimalused valimiseks, vajadusel on nad saanud teha seda elektrooniliselt ja kui nad ei ole seda mingil põhjusel soovinud, siis traditsioonilisel moel paberil hääletades.“

Pevkur tõi võrdluse üleriigilistelt valimistelt, kus üks või teine väiksem rikkumine mõnes valimisjaoskonnas ei tähenda seda, et valimistulemused tuleks tühistada ja korraldada uued valimised.

Kui pettuse ulatus on selline, mis seab kahtluse alla juhatuse legitiimsuse, siis on justiitsministri sõnul põhjust ka uue üldkogu kokkukutsumiseks.