Paet ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et nii peaminister Ansip kui ka tema on andnud nõusoleku patriarh Kirilliga kohtumiseks. "Kirilli visiidi esialgses kavas võib-olla tõesti ei ole sees kohtumisi Eesti riigi esindajatega, kuid tema visiidi kava ongi alles esialgne," ütles Paet neljapäeval valitsuse pressikonverentsil BNS-i ajakirjaniku küsimusele vastates.

Patriarh Kirilli visiidi korraldajad saatsid eile ajakirjandusväljaannetele patriarhi visiidi esialgse kava, milles kohtumisi Eesti riigi esindajatega sees ei olnud, küll aga oli kavas patriarhi kohtumine Tallinna linnapea Edgar Savisaarega.

Patriarh Kirill saabub kava järgi Eestisse 14. juuni ennelõunal ja osaleb jumalateenistusel Vene kirikus Toompeal. Seejärel asetab patriarh pärja Linda kuju juure ja kesklinna kalmistul asuva pronkssõduri monumendi juurde.

14. juuni õhtul annab Tallinna linnapea Edgar Savisaar Venemaa patriarhi auks raekojas vastuvõtu, seejärel suundub patriarh Kirill Ida-Virumaale Pühtitsa kloostrisse.

15. juuni hommikul viib patriarh Pühtitsa kloostris läbi liturgilise jumalateenistuse ja tutvub kloostriga. Sama päeva pärastlõunal on patriarh Narvas, kus tutvub uue kiriku ehitamisega ja käib Narva õigeusu peakirikus.

16. juunil on patriarh Kirill Tallinnas, kus osaleb Lasnamäel valminud vene õigeusu kiriku liturgial. Samal päeval kohtub patriarh ka Eesti Evangeelse Luterliku kiriku peapiiskopi Andres Põderiga.

Venemaa patriarh Kirill lahkub Eestist 16. juuni pärastlõunal.

Moskva ja kogu Venemaa patriarh pole varem Narvat kui lääne- ja idakiriku kokkupuutepunkti külastanud.

Valimiskogu valis Kirilli Moskva ja kogu Venemaa uueks patriarhiks 2009. aasta jaanuari lõpus. Kirill sai vene õigeusukiriku juhiks 2008. aasta detsembri alguses surnud patriarh Aleksius II asemel