Gozmani sõnul on Venemaa poliitilise eliidi ekspansionistlikult meelestatud esindajad suunanud nüüd oma pilgu sellistele riikidele nagu Ukraina, Valgevene ja Armeenia, vahendab Leedu Delfi.

„Ma tahan lõpetada hea uudisega (...), sest me oleme ju ikkagi Leedus, sest meil on raske ajalugu ja me oleme teid (...) juba ühe korra „vabastanud“ (...). Kas on olemas selle kangelasliku sõjakäigu kordumise oht? (...) Ma olen veendunud, et ei. Ma olen veendunud, et meie kui naaber, ei ole ilmselt kõige mugavam, aga me pole ohtlikud,“ ütles Gozman neljapäeval Vilniuse ülikooli rahvusvaheliste suhete ja poliitikateaduste instituudis toimunud konverentsil.

Liikumist paremjõudude liit juhtiv Gozman märkis, et Vene ühiskond ei ole valmis maksma impeeriumiambitsioonide tegeliku realiseerimise eest.

„Meil tahetakse, et see taastuks ise, võluväel, tasuta. Aga nii ei juhtu,“ ütles Vene opositsiooni esindaja.

„Ukraina, Valgevene ja Armeenia iseseisvust ei tunnustata psühholoogiliselt. Seda tunnustatakse de jure, aga seda ei tunnustata Vene eliidi teadvuses. Nad ei saa sellega nõustuda, et Ukraina on välismaa või veel enam Valgevene (...). Aga Balti riikide iseseisvust tunnustatakse, see on vastu võetud. Neisse võidakse halvasti suhtuda, Leedu veel kuidagi läheb, aga Läti ja Eesti on hoopis „fašistlikud riigid“ (...). Siiski, vaatamata sellele, et te olete nende silmis ilmselt pahad, olete te lõplikult iseseisvad,“ ütles Gozman.