Väga lühidalt oli kirjas, miks olid need naised kiilakad - sunnitud põhjustel või omal vabal valikul. Osad neist olid valinud ülilühikesed või päris kiilaka pea oma stiili rõhutamiseks, kuid oli ka haigusest (vähist) tingitud juuste väljalangemine.

Artikli elektroonilisele versioonile tuli ka lugejate kommentaare. Enamus neist kahjuks pahatahtlikud, õelad, teadmatusest lahmivad ja kiilakaid naisi solvavad arvamused.

Eriti meelde jäi noore naisterahva kirjutis, kes oma sõnade kohaselt „hoiab sellistest eemale, sest selline välimus tekitab vastikust“ ja vähihaigete pihta suunatud kommentaar „kas tõesti lööb vähk juuste kaudu välja“ jne.

Neid lugedes ei uskunud oma silmi - kas tõesti? Aga siis hakkasin meenutama oma „juhtumisi“ ja kahjuks tuli tõdeda, et sellised pimeduse ja rumalusega löödud inimesed solvavad kiilakaid naisi valimatult, samuti on ette tulnud suisa füüsilist vägivalda.

Järjekordse „hoobi“, sedakorda küll sõnadega, andis tuntud laulja Eda-Ines Etti populaarses telesaates „Su nägu kõlab tuttavalt“. Preili Etti sõnas Getter Jaani esituse kohta, et "kiilakaid naised on ikka kohtuvad ja hirmutavad“. Sel hetkel küll esines noor lauljanna Cool D-na ehk siis hoopis mehena.

Kiilakaid mehi me aga koledateks ja hirmutavateks ei pea, vastupidi, kiilakate meeste kohta arvatakse enamasti, et tegemist on ägedate seksikate meestega. Neid ei tembeldata hirmutavates, inetuteks, mitte-mehelikeks meesteks. Ei ole kuulnud, et juuksed näitavad mehe head tervist... Kui aga naine juuksed vahatahtlikud maha lõikab või haiguse tõttu kaotab, siis kuuleme klišeesid nagu juuksed on naise ilu, mingi tähelepanu vajadus, nudipäised naised on jõledad, tugevad juuksed on märk heast tervisest, loomulikkusest kõrvalekaldumine jne.

Miks küll nii?

Ise olen siiani kaaskodanikke n-ö „säästnud“ – kannan rätikuid ja mütse aga vahel harva käin ka palja peaga (väga soojade ilmadega).

Kommentaari autor on tervislikel põhjustel kiilakas naine.