"Peaminister Andrus Ansipi sõnavõtt on järjekordne kinnitus Reformierakonna ja IRLi käärivatest suhetest, mis süvendab kahtluseid, et pärast kohalikke valimisi võib Reformierakond Keskerakonnaga ühte heita," oletas Vassiljev Delfile.

"Kahtlemata on peaministri kriitika varem Juhan Partsi vastutusalas olnud Eesti Energia suhtes rohkem kui põhjendatud, kuid veel eelmisel aastal pigistas Reformierakond majandus- ja kommunikatsiooniministri eksimuste koha pealt silma järjekindlalt kinni."

Vassiljevi sõnul probleeme Eesti Energiaga jagub.

"Kritiseeritud kahtlase taustaga investeerimisotsus rajada nõukogu liikme omanduses oleva Weroli külje alla koostootmisjaam, millega pole enam midagi peale hakata ning maksta seejuures peaministri sõnade kohaselt „selle vana kuuri eest üheks miljonit eurot“, on vaid üks piisk meie energiaettevõttega seotud probleemidemeres. Suutmatus käivitada Auveres õlitootmist, majanduslikult ebaratsionaalne ja kahtlase hankeprotsessiga hiigelinvesteering põlevkivielektrijaama, küsitava väärtusega riskantsed investeeringud välismaal (eriti probleemne Utah osariigis USAs), põhjendamatult kõrge üldteenuse elektrihind ning ebaselgus finantseerimisplaanide osas, mille puhul eeldatakse riigikassast kuni miljardi eurost aktsiakapitali laiendamist, jätab suurimast riigiettevõttest äärmiselt mannetu mulje. Tundub, et tänane Eesti Energia on küll ahnitsenud uljalt suuri projekte, aga pole suuteline kuidagi neid ellu viima," nimetas Vassiljev ohtralt probleeme, millest meedias viimasel ajal üha enam ka räägitakse.

"Kuigi Eesti Energia üldkoosolek oli senini esindatud IRLi ministriga, on Reformierakonna poolt siiski silmakirjalik veeretada kogu vastutus koalitsioonipartnerile. On nad ju esindatud nõukogus ning juhivad valitsust. Hiljutine muudatus, mis viis Eesti Energia reformierakondlasest rahandusministri alluvusse, võimaldab peaministriparteil oma kriitika tegudeks muuta, teha ettevõtte juhtimises vajalikud muudatused ning see normaalselt tööle panna. Jõudu, Jürgen Ligi!," viitas Vassiljev õhus olevatele muudatustele.