"Palgakorralduse parandamise ja läbipaistvamaks tegemise ettepanekud on alati teretulnud. Aga praegusel juhul jättis Ansipi sõnavõtt pigem populistliku mulje," leidis Palts.

"Kui Ansip tahab tõesti käituda rahva õiglustunnet arvestades peaks Reformierakond kohaselt lõpetama praktika, et riigikogu liikmed teenivad palgalisa istudes riigi äriühingute ja sihtasutuste nõukogudes," ütles ta.

Paltsi sõnul peab suurem oas inimesi nõukogudesse kuulmisest saadavaid lisatasusid ebaõiglaseks. "Samuti tuleb riigiettevõtete nõukogudes lõpetada hiigelpreemiate maksmise läbi surumine, kui ettevõtte juhtide reaalne panus ettevõte majandustulemustes on küsitav."

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) uueks juhatuse liikmeks nimetatud Taavi Lauri 6500 euro suurune kuupalk ületab peaminister Andrus Ansipi taluvusläve, mistõttu on ta valmis kaaluma riigiettevõtete ja sihtasutuste juhtide palkade piiramist.

„Kõike ei saa seadusega reguleerida, kuid praegu mulle tundub küll, et mingisugused raamid peaksime me tõepoolest ka seadusega kehtestama,“ ütles Ansip täna peale valitsuse pressikonverentsi.