Ülekaalukalt kõige populaarsem partei erakondlikku eelistust omavate ja valima minna kavatsevate linlaste seas oli Keskerakond, kelle poolt hääletaks 33 protsenti vastanutest, teatas Raepress.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt hääletaks 11, Reformierakonna poolt 9 ja Isamaa ja Res Publica Liidu poolt 7 protsenti valijatest.

Tallinna linnakantselei tellimusel viidi 31.jaanuarist kuni 4. veebruarini k.a läbi telefoniküsitlus ning 500-lt vastajalt küsiti „Millise erakonna kandidaadi poolt hääletaksite, kui homme toimuksid kohalike omavalitsuste valimised?“. Vastanutest 44% olid mehed ja 56% naised. 18-34-aastased vastajad moodustasid valimist 33%, 35-54-aastased 32% ning 55 ja vanemad 35%.

Emori jaanuarikuiste andmete kohaselt on kogu riigis nende inimeste osa, kes ei oskaks ühegi partei poolt hääletada 38 protsenti ehk üsna lähedane sellele tulemusele, mille sai Faktum & Ariko Tallinnas.

Kui Faktum & Ariko uuringu põhjal on Keskerakond Tallinnas nautimas ülekaalukat 33 protsendilist valijate toetust, siis Emori jaanuarikuiste andmete kohaselt on kogu riigis keskerakondlaste toetajaid 28 protsenti valijatest.