Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu ütles Delfile, et töötute arve ja töötukassa vahendatud vabu töökohti detsembri lõpu seisuga võrreldes on kõige väiksem konkurents vaba töökoha pärast teenindus- ja müügitöötajate ning tippspetsialistide hulgas, kus ühe pakutava töökoha kohta on alla kümne töötu, kes viimati töötasid samal ametialal.

"Kõige suurem konkurents ehk kõige rohkem töötuid ühe vaba töökoha kohta on juhtide hulgas (üle 50 inimese ühe vahendatava töökoha kohta). Tõenäoliselt on selle põhjuseks töötukassa väiksem osatähtsus juhtide tööpakkumiste osas võrreldes teiste ametialadega," sõnas Vanatalu.

Registreeritud töötuid vaba töökoha kohta 2012. neljanda kvartali lõpu seisuga

Vabu töökohti oli eelmise aasta neljanda kvartali lõikes üle Eesti kõige enam teenindus- ja müügitöötajate kohtadele, kus oli kokku vakantse 3491. Samuti otsiti sel perioodil palju oskus- ja käsitöölisi, keda oli kvartali jooksul vajaka 2834. Üle 2000 otsiti veel seadme- ja masinaoperaatoreid ning lihttöölisi.

Kontoritöötajaid ja ametnikke otsiti eelmise aasta neljandas kvartalis 1307, keskastme spetsialiste ja tehnikuid 1138 ja tippspetsialiste 736.

Kõrgemaid ametnikke ja juhte otsiti möödunud aasta viimases kvartalis 320 ja põllumajanduse ja kalanduse oskustöölisi 175. Kõige vähem vakantse oli relvajõudude osas, keda otsiti aasta viimase kolme kuu jooksul nelja.

Töötukassa andmetel oli registreeritud töötuid möödunud aasta neljanda kvartali jooksul 43 112. Seda on enam kui poole vähem kui 2009. aastal samal ajal, mil oli registreeritud töötuid 89 364. Tippaeg oli töötusel aga 2010. aasta esimeses kvartalis, mil tööta inimesi oli töötukassa andmetel 99 349.