„Mina tahaks näha uut põlvkonda, kes suudab ise mõelda ja otsustada. Tahaks näha päris inimesi - inimesi, kes ei oleks tulnud partei kasvuhoonetest,“ rääkis Seppik Kuku raadios. Uue põlvkonna esindajana nimetas ta näiteks Kalle Laanetit.

Seppik, kes lõppeval aastal lahkus koos Laaneti, Rainer Vakra ja veel teiste keskerakondlastega erakonnast, ei ole kindel, kas Demokraadid, kuhu ta nüüd kuulub, tahavad eraldiseisva jõuna poliitikasse minna või mitte. „Siin on keskustelu käimas, suure tõenäosusega kohalike valimiste kontekstis midagi tuleb,“ sõnasta.

Seppik pole enda sõnul kindel, kas Eestis on uut poliitilist jõudu üldse vaja. „Ma praegu ei suuda näha uut ideoloogilist baasi selleks,“ tõdes Seppik ja küsis, mida oleks uuel jõul rahvale öelda või mida peaks see uus jõud endast kujutama.

Keskerakond on jätkuvalt suurim opositsioonijõud

Ehkki sotsiaaldemokraadid tahaksid olla suurim opositsioonijõud, on Keskerakond üleriiklikult jätkuvalt suurim, hindas Seppik, kelle sõnul ei näita üks reiting sotside kohta veel stabiilsust.

Seppiku sõnul võidab Keskerakond kindlasti järgmised kohalikud valimised Tallinnas. „Põhiküsimus ei ole selles, kas Keskerakond võidab, vaid selles, kas Edgar Savisaar saab sõida musta mersuga edasi ümber Venus Clubi,“ sõnas Seppik.

Seppiku sõnul on Savisaar teatud mõttes praeguse võimupoliitika garant, kuid ta ei välista ka, et Savisaar võetakse võimu teostamiseks edaspidi kampa. Ka Keskerakond võib ilma Savisaareta jätkata, leidis Seppik, siis oleneb kõik aga sellest, kellest saab uus erakonna juht.

Seppik märkis, et Savisaart Eesti meedia arvamus ei huvita ja õigusega, sest tema põhiline valijaskond on teises meediaruumis. Ta lisas, et Keskerakond paneb suuri summasid oma Tallinna televisiooni ja esimesse Balti kanalisse, mida jälgib suur osa Keskerakonna valijatest.