Nimelt maksti ministeeriumi teatel endisele justiitsministrile Kristen Michalile kasutamata puhkuse eest rahalist hüvitist summas 1840,40 eurot.

Sotsiaalministri tooli justiitsministri oma vastu vahetanud Hanno Pevkurile maksti aga välja lõpparve, mis sisaldas kasutamata puhkuse hüvitamist. Seega sai Pevkur kasutamata puhkusepäevade eest hüvitist brutotasuna 9601,80 eurot.

Rohkem mingeid lahkumiskompensatsioone või hüvitisi ministeeriumide teatel ministrid ei saanud.

Samuti ei makstud lahkumishüvitist sotsiaalministriks siirdunud riigikogu endisele liikmele Taavi Rõivasele, kuna tema volitused seoses ministriks saamisega ei lõppenud, vaid peatusid.

President Toomas Hendrik Ilves andis eelmisel esmaspäeval allkirja otsusele, millega nimetati Hanno Pevkur justiitsministriks ja Taavi Rõivas sotsiaalministriks.

Samuti vabastas Ilves justiitsministri ametist Kristen Michali, kes teatas üle-eelmisel nädalal rahastamisskandaaliga seoses oma tagasiastumisest.

Rõivas andis oma ministrivande eelmisel nädala teisipäeval riigikogu ees ning Pevkur täidab justiitsministri ülesandeid juba eelmise nädala esmaspäevast.