"Tegemist on äärmiselt ebastabiilse poliitilise eelistusega elanikkonna kihiga, kelle arvamused võivad ka kiiresti muutuda. Seega sotsiaaldemokraatide praegune tõus võib olla ka suhteliselt lühiajaline," märkis Voog ERRi uudisteportaalile.

Reformierakonna reiting jätkas Voogi sõnul langemist peaaegu kõikides sotsiaal-demograafilistes rühmades. "Langus on olnud väiksem noorte ja kõrgema sissetulekuga kodanike hulgas, kes on olnud ka Reformierakonna stabiilsemad toetajad."

Detsembris tõusis kõige populaarsemaks parteiks Sotsiaaldemokraatlik Erakond, keda toetas ERR-i uudistetoimetuse tellitud Emori küsitluse järgi 28 protsenti valimisealistest kodanikest. Skandaalidest räsitud Reformierakonna toetus oli detsembris 22 protsenti.

Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale järgnes populaarsuselt Keskerakond 24 protsendilise toetusega. Keskerakonna toetus on viimastel kuudel püsinud stabiilselt vahemikus 23-25 protsenti, kuid Isamaa ja Res Publica Liit saavutas detsembris oma aasta kõrgeima toetuse ehk 18 protsenti.

Pikka aega erakondade reitingutabeli esikohal olnud Reformierakond langes detsembris kolmandaks 22 protsendilise toetusega,