Paeti sõnul andsid vabad valimised ja korrektne võimuvahetus Gruusiale positiivse tõuke Euroopa Liidu ja NATO suunal, teatas välisministeeriumi pressitalitus. „Eesti ja Euroopa Liit soovivad jätkata ühiste pingutustega Gruusia lähenemiseks Euroopa Liidule, selleks on oluline Gruusial jätkata reformidega. Toetame Euroopa Liidu ja Gruusia vahelise assotsiatsioonilepingu ning vabakaubanduslepingu läbirääkimiste peatset lõpuleviimist,“ lisas ta.

Paet avaldas heameelt, et Gruusia on kasutanud Eesti Idapartnerluse Keskuse poolt pakutavaid võimalusi reformiprotsessis.

Eesti on välisminister Paeti sõnul ka Gruusia NATO-suunaliste püüdluste toetaja. Ta lisas, et NATO hindab kõrgelt Gruusia panust rahvusvahelise julgeoleku tagamisel, näiteks Afganistani missioonil osalemisega.

Paet ja Pandžikidze kõnelesid ka Eesti ja Gruusia kahepoolsetest suhetest. Välisminister Urmas Paet kutsus Gruusia kolleegi järgmise aasta algul Eestisse visiidile. Ka on Eestil ja Gruusial plaanis pidada uue aasta alguses Tallinnas välisministeeriumide vahelised poliitilised konsultatsioonid.

Samuti soovib Eesti tihendada Gruusiaga lepingulist alust. „Novembris jõustus tagasivõtulepingu rakendusprotokoll, mis on oluline migratsioonialase koostöö edendamiseks. Soovime Gruusiaga sõlmida ka pensionikindlustuse lepingu,“ lisas Paet.

Eesti ja Gruusia soovivad jätkata turismisuhete edendamisega, milleks annab hea võimaluse kultuuri tutvustamine. „Näiteks on järgmisel aastal toimuvatel Saaremaa ooperipäevadel võimalik saada osa Gruusia kultuurist,“ sõnas Paet.