ERJK kujundas oma tänasel koosolekul täiendavalt seisukoha Eesti Reformierakonnale tehtud tundmatu päritoluga annetuste osas ja leidis, et Reformierakond peaks lisaks Silver Meikari anonüümsetele annetustele riigieelarvesse kandma ka kriminaalasjas ütlusi andnud viie inimese vahendatud anonüümsed annetused, teatas komisjon.

Politsei- ja piirivalveameti komisjonile edastatud andmete kohaselt, mis tuginevad vastava kriminaalasja raames antud ütlustele, on selgunud, et lisaks Meikarile on aastatel 2004-2012 veel viis inimest annetanud Reformierakonnale nendele mittekuuluvat tundmatu päritoluga raha kogusummas 69 500 krooni ehk 4441,86 eurot.

Reformierakond on maikuust alates kannatanud rahastamisskandaali käes, mille vallandas endise riigikogu liikme Silver Meikari teade, et ta on aastatel 2009-2010 annetanud Reformierakonnale 115 000 krooni, mille Meikari sõnade kohaselt andis talle sularahas praegune riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Kalev Lillo. Meikari sõnul palus tal annetada praegune justiitsminister Kristen Michal, kes oli tollal Reformierakonna peasekretär.

Meikari sõnadele järgnes viis kuud kestnud kriminaalasi, mis lõpetati 15. oktoobril. Kriminaalasja lõpetamisele järgnes avalikkuse pahameelelaine, mis tipnes kolmes Eesti linnas toimunud suurte meeleavaldustega.