Pevkur selgitas riigikogu kõnepuldis Keskerakonna fraktsiooni esimehele Kadri Simsonile, kes küsis, miks Michal Pentus-Rosimannust ei asenda ja millal Pevkur sai teada, et ta peab lähetuses viibivat Keit Pentus-Rosimannust asendama, et antud eelnõu on sisuliselt lähemal sotsiaalministeeriumile.

„Veeseaduse üks säte käsitleb terviseameti poolt antavaid lubasid, siis pöördus keskkonnaminister esmases järjekorras sotsiaalministri poole,“ ütles Pevkur. Ta lisas, et sotsiaalministeerium oli ka osaline seaduse ettevalmistamisel.

Pevkur lisas veel, et ministrite asendamise kord näeb ette, et allkirjaõigus on keskkonnaministri äraolekul tõesti justiitsministril.

Pevkur jäi Keskerakonna saadikute ettevalmistatud küsimustele vastamisega ilmselgelt hätta. Tema vastused olid pinnapealsed ja ta keerutas vastamisel ning andis üldsõnalisi vastuseid.

Mitmel korral kasutas ta vastates väljendeid, et ühte või teist tuleb keskkonnaministeeriumist üle küsida ja lubas, et keskkonnaministeerium võib riigikogu saadiku huvi korral mõnele küsimusele vastuse ka saadikule elektronkirjaga vastata.

Lauri Laasi seevastu kiitis Pevkurit, et viimane on ennast teise valdkonna seaduseelnõuga kurssi viinud ja suudab anda adekvaatseid vastuseid. „Kui keskkonnaminister ise tavaliselt siin esineb, siis me küll temalt nii sisulisi vastuseid ei kuule,“ tegi Laasi komplimendi Pevkuri aadressil, kritiseerides samas Pentus-Rosimannust.

Pevkur tänas komplimendi eest, kuid märkis, et ilmselt suudaks keskkonnaminister ise anda veelgi sisukamaid vastuseid, sest ta on selle teemaga kaua ja põhjalikult tegelenud.

Teisipäevast reedeni osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Kataris toimuval kõrgetasemelisel kliimakonverentsil Dohas. Toimub ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni osaliste konverentsi 18. istung ja Kyoto protokolli osaliste 8. kohtumine.