"Ma ei saa päris täpselt aru, mida Sven Mikser silmas peab. Ei saa välistada, et endise Keskerakonna liikmena ja 15 aastat Riigikogus veetnud inimesena on Sven osalenud väga räpaste valimiste läbiviimises," kommenteeris Randpere Delfile SDE esimehe Sven Mikseri väidet, et järgmised valimised tulevad läbi ajaloo räpasemad.

Randpere osutab sellele, et just sotside ja keskerakonna 2009.aasta koalitsioonileping Tallinnas pani aluse siinsete lasteaedade alarahastamisele ning selle lepingu tulemusel sündis ka Tallinna TV, mistõttu ei peaks tema hinnangul Mikser selliste süüdistustega esinema.

"Selles mõttes on Sveni erutus maksumaksjate raha eest tehtava poliitpropaganda osas variserlik, just tema erakond on see, kes Tallinna TV-le sünnitusabi andis ning minu teada ei ole sotsid ennast siiamaani ei Tallinna meedianõukogust ega linna teistest juhtorganitest taandanud," ütles Randpere.

Randpere sõnul ei kavatse reformierakond eetiliselt küsitavaid trikke valimiste ajal kasutada. "Juhul, kui me valimiste tulemusel peaksime Tallinnas võimule tulema, on meie esimesteks sammudeks maksumaksjate raha kuritarvitamise lõpetamine poliitpropaganda tegemiseks ning vabanenud raha suunamine linnaelanikele tähtsate teenuste osutamisse," ütles Randpere.

Sotsiaaldemokraatide juhiks tagasi valitud Sven Mikser hoiatas eelmisel nädalal Tartus Vanemuise kontserdimajas toimunud erakonna üldkogul peetud aastakõnes, et järgmise aasta kohalikud valimised Tallinnas võivad tulla ajaloo räpaseimad iseseisvas Eestis.

"Julgen ennustada, et vähemasti Tallinnas tulevad valimised ühed raskemad ja võimalik et ka ühed räpasemad, mida Eesti poliitika näinud," rääkis Mikser.

"Edgar Savisaare ja tema erakonna jaoks on tegu niiöelda Moskva lahinguga, kus selja taga ei ole enam midagi ja taganeda ei ole enam kuhugi. See tähendab, et võideldakse vahendeid valimata. Aga ka riigis võimu hoidvad paremerakonnad on mõista andnud, et ei kõhkle valimiskampaania huvides kasutamast oma mõjuvõimu ja administratiivset ressurssi ega kohku tagasi ka muude meie jaoks eetiliselt vastuvõetamatute vahendite eest," ütles Mikser.