"Sotside esimees Sven Mikser on lubanud tõsta maksukoormust "mõne protsendi võrra". See tähendab, et iga inimese taskust soovitakse läbi astmelise tulumaksu, auto- ja kinnisvaramaksu kehtestamise võtta tuntavalt rohkem raha," sõnas Holsmer.

"Järgmise aasta riigieelarvesse tehtud muudatusettepanekuga soovisid sotsid tõsta kõigil inimestel tulumaksu 22 protsendini ja üle 1000 eurot tulu teenivatel inimestel 26 protsendini. Hetkel keskmist palka teeniv inimene kaotaks selle idee realiseerumisel aastas 100 eurot."
Astmelise tulumaksu plaan
"Reformierakonna ja sotside väga põhimõtteline maailmavaateline veelahe seisneb ka perepoliitikas. Me ei saa kuidagi nõustuda sotside plaaniga muuta sündide arvu suurendanud vanemahüvitise maksmise põhimõtteid," rääkis Holsmer.

"Riigi julgeoleku seisukohalt on kahtlemata murettekitav sotside idee vähendada kaitsekulutusi," lausus Holsmer, et aasta eest praeguse aasta riigieelarvet menetledes just sellise ettepanekuga välja tuldi.

"Vaid suured rikkalikele maavaradele või tootmisele ja ekspordile orienteeritud majandused saavad endale teatud ulatuses sotsialismi lubada. Meie peame olema aga paindlikud ja nutikad, et nii riikide kui ka ettevõtete konkurentsis edukad olla," sõnas Holsmer.

Suurem laenukoormus vähendaks konkurentsivõimet

"Kõrgemad maksud pärsivad majanduskasvu ja riigi suurem laenukoormus vähendaks Eesti konkurentsivõimet. Hoiatavaks näiteks on praegune Euroopa võlakriis, mis on just üle jõu käiva sotsiaalsüsteemi tagajärg. Sotsialismi testimine Eestis läheks kalliks maksma nii meile kui ka meie lastele," on Holsmer kindel.

"Ametis oleva valitsuse prioriteediks on Eesti inimeste sissetulekute ja heaolu kasv, mille aluseks on tasakaalus riigieelarve, madalad maksud ja lihtne maksusüsteem ning väike riigivõlg."