Peaministrit saatvas äridelegatsioonis on kokku 14 ettevõtte esindajad.

Soome on Eestis endiselt suuruselt teine otseinvesteerija Rootsi järel. "2012. aasta esimese poolaasta seisuga on tehtud Soomest Eestisse otseinvesteeringuid 3,1 miljardi euro eest, mis teeb 23 protsenti kõikidest investeeringutest," ütles peaminister Andrus Ansip foorumil kõneldes.

Ansip avaldas heameelt, et Eesti ja Soome kaubavahetus on jätkuvalt kasvamas. 2012. aasta esimese poolaasta andmetel on Soome endiselt Eesti suurim kaubanduspartner, meie suurim importpartner ja suuruselt teine eksportpartner. Võrreldes läinud aasta esimese poolaastaga on import kasvanud 30 protsenti ja eksport neli protsenti.

Eestis on registreeritud 4700 Soome ettevõtet, nendest 500 lisandus möödunud aastal. Eesti on ka soomlaste peamine välisreisisihtkoht. "Näen siiki arenguruumi meie teadus- ja arenduskoostöös ning ka siseturu arendamises," ütles Ansip.

Soomes on 2011. aasta seisuga registreeritud 1533 Eesti ettevõtet, põhiliselt tegutsetakse ehituse- ja kaubanduse alal. Suures osas seob Eesti ettevõtteid Soome ettevõtetega allhanke- ja vahendustegevus, kuid järjest enam tehakse koostööd ka võrdsete partneritena näiteks energeetika, infotehnoloogia, laeva- ja masinaehituse, disaini- ja tootearenduse valdkondades.

Soomes on registreeritud ka 51 Eesti tütarfirmat 2031 töötajaga. Tuntumad näited nendest on: Tallink AS (Tallink Silja OY), AS Tavid (Tavex OY), AS Harju Elekter (Satmatic OY), Uptime, Bigbank, LHV, BLRT, E esti Energia (Solidus OY), Rand&Tuulberg jt.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja kokku pandud ärididelegatsioonis osalesid Endel Palla (Harju Elekter AS), Tõnis Tamme (Pan-Balti advokaadibüroo TRINITI), AareTark (Tark Grunte Sutkiene), Tiit Sarapuu (Erakliinik Dentes AS), Karl Kivi (FEMW OÜ), Harri Rästas (CF&S Estonia AS), Jüri Rass (EA Reng AS), Kaido Kukk (UPM-Kymmene Otepää AS), Margus Schults (Tallink Silja OY), Illimar Paul (Eesti Logistikaklaster), Üllas Täht (Ensto Ensek AS), Andrus Mossov (Silberauto Eesti AS), Atso Matsalu (Puukeskus AS), Andres Trink (Merko Ehitus AS), Valdar Liive (EAS, Helsingi esindus), Toomas Luman (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Mait Palts (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Liis Lehesalu (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Jane Juhanson (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda).

Visiit ja foorum korraldatakse koostöös välisministeeriumi ja Eesti saatkonna, Eesti kaubandus-tööstuskoja, Soome kaubanduskoja ning EASi Helsingi esindusega.