„Erakorralised valimised ei lahenda riigi ja rahva probleeme, vaid lükkab need veelgi kaugemale,” ütles riigikogu Demokraatide ühenduse esimees Rainer Vakra ühenduse teates. „Demokraadid teevad sotsiaaldemokraatidele ettepaneku kaaluda peaministri ja seega kogu valitsuse umbusaldamist,” lisas ta.

Demokraadid rõhutavad, et erakorralised valimised ei lahenda näiteks erakondade rahastamise probleemi ega elektrihinna tõusu. „Tegelikult tuleb neil poliitikutel, kel on soov midagi muuta, seljad kokku lüüa ja tegutseda. Siinkohal on oluline ka opositsiooni ühtsus,” sõnas Vakra, kelle sõnul külvaksid erakorralised valimised ebastabiilsust, mis ei tule riigile kui tervikule kasuks.

Demokraatide hinnangul võivad erakorralised valimised praegu lahenduste asemel probleemi süvendada. „Lisaks tuleb arvestada, et suur hulk rahvast on kaotanud usalduse erakondade suhtes ega tea, millise poliitilise erakonna poolt hääletada. See võib aga kaasa tuua olukorra, kus valimisaktiivsus on nii madal, et Reformierakond võtab erakorraliste valimistega kohti parlamendis hoopis juurde,” selgitas Vakra.