"Praeguses olukorras kujuneks see hääletus Kristen Michali usaldushääletuseks, mille järel saaks justiitsminister öelda, et riigikogu usaldab teda. Senikaua kuni IRL ei tunnista, et koalitsioonipartneri probleemid on ka tema probleemid, pole umbusaldushääletusel mõtet," teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk kuu aega tagasi.

Täna kohtusid riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Partsiga saamaks selgitust võimalike riigile kahjulike tehingute läbi surumise ja tegevusetuse tõttu elektri hinna tõusu leevendamisel. Keskerakonna fraktsioon otsustas majandusministrile avaldada umbusaldust.

Kuu aja eest nõudis Keskerakond Michali umbusaldamiseks ka koalitsioonipartner IRLi toetust. Praegu ei nõua Keskerakond Partsi umbusaldamiseks Reformierakonna toetust, ilma selleta aga Partsi umbusaldamine ei õnnestu. Reformierakonna esimees Andrus Ansip kinnitas eelmisel nädalal valitsuse täielikku toetust Partsile.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson teatas erakonna pressiteates, et Juhan Partsi selgitused ei olnud ammendavad ning Keskerakonna fraktsiooni liikmetel pole põhjust kahelda riigikontrolli poolt välja toodud faktides.

„Lisaks leiavad Keskerakonna fraktsiooni liikmed, et majandusminister pole näidanud üles soovi leevendada 2013. aasta alguses elektrituru avamisega kaasnevat hinnatõusu ning ministeeriumi poolne teavitustöö on olnud puudulik,“ märkis Simson.