Hirmunud koolijuhtidel ei jäänud Leemetsa arvates muud üle, kui allkirjad kokku koguda, kartes vastasel juhul linna pahameele alla sattuda.

"Minuni jõudis info, et haridusamet eesotsas Andres Pajulaga saatis linna asutuste juhtidele kirjad, milles nõuab toetusallkirjade edastamist tähtajaks ametile või seletuste andmist, miks neid ei edasta," ütles Leemets. "Selline teguviis seab küsitluse tulemuste objektiivsuse tõsiselt kahtluse alla," lisas Leemets.

Linnavolikogu liikme arvates peaks igal küsitlusele vastajal olema subjektiivne õigus oma arvamust avaldada. "Kui haridusamet nõudis koolijuhtidelt toetusallkirju, siis pidid nad need kokku koguma, kartes vastasel juhul jääda ilma näiteks renoveerimiseks mõeldud rahast," arvas Leemets.

Leemetsa arvates on kogu Mustpeade maja küsitlus absurdne, sest sarnaselt varasemate küsitlustega ei küsita mitte rahva arvamust, vaid kutsutakse rahvast üle toetama linnale meelepärast varianti.

Edgar Savisaar on hoogsalt alustanud valimiskampaaniat ning püüab küsitlusega riigi ja tallinlaste vahel vastasseisu tekitada,“ lisas Leemets.

Ants Leemets esitas antud küsimuses arupärimise linnapea Edgar Savisaarele.