Kohtumisel olid samuti kõne all Eesti ja Taani kahepoolsed suhted. Ergma tänas Taanit Euroopa Liidu eduka eesistumise eest selle aasta esimesel poolel ning sõnas, et väikeriigina huvitume väga niisugusest kogemusest.

"Riigikogu komisjonid on huvitatud sidemete sisseseadmisest Taani parlamendi kolleegidega omandamaks praktilisi teadmisi ja oskusi nende tegevusest eesistumisperioodil," märkis Ergma.

Ergma toonitas ka häid kahepoolseid suhteid ja edukat partnerlust rahvusvahelistes organisatsioonides.

"Riikide vahel on tihe koostöö regionaalsel tasandil, sealhulgas Põhja- ja Baltimaade, Läänemeremaade ja Euroopa Liidu Läänemerestrateegia raames," sõnas Ergma.

Ergma hindas kõrgelt mõlema riigi vastutustundlikku majandus- ja rahanduspoliitikat Euroopa Liidus.

"Meid seovad ühised huvid selles, et Euroopa Liit oleks konkurentsivõimeline ning enam dünaamilisele arengule pühendunud," rõhutas Ergma.

Energeetikaprobleemidel peatudes tõstsid nii Ergma kui ka Søndval esile selle valdkonna tähtsust ning energiasäästlikkust ja taastuvenergia kasutamise vajalikkust.

Euroopa Liidu põllumajanduspoliitikast rääkides tõdesid mõlemad pooled, et see vajab muutmist ning ühtsete põllumajandustoetuste osa juba järgmiseks eelarveperioodiks.