Tallinna linnavalitsus tahab selle sammuga tagada taksojuhtide olemasolu auto juures, kuna pahatihti hoitakse lihtsalt peatuse kohta nii kinni, vahendab TV3 uudised.

Linnavolikogu otsuse kohaselt hakkab 1. septembrist Tallinnas kehtima taksoveo uus eeskiri.

Eeskiri määratleb muuhulgas nii taksoveoloa väljastamise kui ka selle kehtetuks tunnistamise menetluse, nõuded taksona kasutatavale sõidukile, taksoteenuse tariifid ja sõidu eest tasumise tingimused ning nii taksojuhi kui sõitja õigused ning kohustused.

Alates 1. septembrist peab näiteks taksojuht teavitama reisijat enne sõidu alustamist võimalikust maksumusest, aga ka panema taksos nähtavale kohale selgelt loetava ja arusaadava hinnakirja. Taksomeeter tuleb paigaldada sõitjale nähtavale kohale esipaneelil ning teenindamise algul peab selle sisse lülitama.

Taksojuht on kohustatud andma sõitjale taksomeetri printeril trükitud kviitungi, millele on märgitud vedaja nimi ja registrikood, mootorsõiduki registreerimismärk, teenuse osutamise kuupäev ning sõidu alguse ja lõpu kellaaeg, tariifid, osutatud teenuse maht ja maksumus kõigi kasutatud taksoteenuste tariifide kaupa ning üldmaksumus.

Eeskirjas on täpsustatud ka nõudeid taksojuhi riietusele ja käitumisele. Ta peab kandma korrektset ja kohast riietust, mitte näiteks spordidressi, käituma viisakalt ja mitte suitsetama taksos või lubama suitsetada taksos viibijatel. Taksojuhi kohus on abistada sõitjaid pagasi paigutamisel ning sõita sihtkohta lühimat teed või sõitja soovitud marsruudil.

Sõitja võib taksopeatusest valida endale sobiva takso. Akende avamine ja raadio sisselülitamine sõidukis võib toimuda ainult reisija ja teenindaja vastastikusel kokkuleppel. Sõitjal on keelatud kahjustada taksot või selle salongi; tekitatud kahju on ta kohustatud hüvitama. Sõidu ajal ei tohi segada taksojuhti või nõuda talt liikluseeskirjade rikkumist. Juht võib teenindamisest keelduda, kui reisijal on ilmsed joobetunnused või ta on taksot määrivates riietes.