"Kui öeldakse, et tuleb veel viis aastat riiki teenida, siis teen seda. Kui ei, siis pole ka midagi katki. Ega ma vägisi ise kusagile ei punni," ütles Breivel Põhjarannikule.

Eesti maavanematest on Breivel jäänud ainsaks, kes pole riigis võimulolevate Reformierakonna või IRLi liige. Samas on ta parteituna kandideerinud riigikogusse SDE ridades.

Maavanema peab esitama valitsusele kinnitamiseks regionaalminister Siim-Valmar Kiisler, kelle pressiesindaja Kaili Uusmaa teatel ei ole uue kandidaadi osas praegu veel midagi otsustatud.  Ka Reformierakonna Ida-Viru piirkonna juht Rein Aidma ütles, et koalitsioon ei ole omavahel jõudnud veel kokku leppida, keda maavanemaks esitatakse.

Kuigi maavanema määrab ametisse valitsus, püüab regionaalminister hea tava kohaselt pakkuda välja kandidaadi, kel on ka kohalike omavalitsusjuhtide toetus.

Riho Breiveli poolt hääletasid viis aastat tagasi kõik Ida-Viru omavalitsuste liidu üldkoosolekul osalejad. Tema eelkäija Ago Silde määrati aga 2004. aastal, hoolimata sellest, et omavalitsusjuhtide vastuhääli oli ühe võrra rohkem kui poolthääli, siiski ametisse.