"Olen lugenud selliste nähtuste kohta elus paljusid analüüse ja teemat on lahatud ju ka avalikkuses üksjagu, aga et see pilt tunnetuslikult ongi nii terav, kogesin ise esimest korda," kirjeldas Sepp Delfile šoki põhjust.

"Tööandjana tahan ma öelda üht - mõistagi ei ole meil avalikest vahenditest raha saava ettevõttena põhjust kedagi üle maksta, aga meil on samas kanda ka laiem sotsiaalne vastutus maksta õiglast tasu ja nõuda selle eest efektiivset ja head tööd," lisas Sepp.

"Keegi ei tohiks eeldada, et niinimetatud "naiste" tööd võiksid olla odavamad, sest keegi teine maksab nende arved kinni või et nende iseseisev majanduslik toimetulek ongi väikesem avalik hüve kui enesekindlamatel meestöötajatel," selgitas Sepp.

Evelyn Sepa üleskutse

Esimest korda elus loen tõsiselt ja praktilisest vajadusest tulenevalt läbi kuhilat CV-d. Üldmulje on hea - palju toredaid kandidaate ja valik ei ole lihtne. Küll aga olen ma pehmelt öeldes šokis naiste tagasihoidlikest palgasoovidest. Kuulge, nii ikka ei tohi. Nii alla hinnata ei tohiks end ükski töökas Eesti naine!


Allikas: Facebook (10. juuli)

Sepa sõnul otsiti meeskonda hakkajat ja kogenud büroojuhti, kes Kultuurikatla eripärast tulenevalt tegeleks mitmeid erioskuseid, teadmisi ning kogemusi vajava tööga. Kandidaat pidi sobima meeskonda, olema kiire tegutseja, hea pingetaluvusega ning ka hea suhtleja.

"Seega mitte lihtsalt kena vastuvõtusekretär, vaid inimene õige mitmesse olulisse töölõiku, kes suudaks korraldada nii enda kui ka teiste tööd, aitaks taustajõuna ülejäänud meeskonda," kirjeldas Sepp nõudmisi büroojuhile.

Sepa kinnitusel pole tolle ametikoha puhul kindlasti tegemist spetsiifilise naiste- ega ka meestetööga.

"Naisi oli kandidaatide seas mõistagi enamus ja palgasoovide madalam ots algas umbes 300 eurost vastutusrikka täistööajaga spetsilisti kohale. See oligi mõnes mõttes ehmatav ja tööotsijaid endid alla kiskuv, et mitte öelda ebaadekvaatselt madal palgasoov," lausus Sepp.

"Avaldusi oli palju ja ka häid kandidaate üksjagu - nii et loodame, et oskame välja valida parima, mitte odavaima kandidaadi. See ongi meie sõnum!" märkis Sepp.

Tema sõnul ei saa lühidalt kokku võtta, miks naiste palgasoovid on reeglina madalamad.

"Üldiselt saab see alguse vaikivast ühiskondlikust hoiakust, et naised ei ole päris täisväärtuslikud ühiskonnaliikmed ja nende majanduslik iseseisvus on kuidagi vähemväärtuslik kui meeste oma," sõnas Sepp.