"Lisaks suursaadiku määramisele peame oluliseks kontaktide tihendamist kaubanduskodade vahel, et suurendada Eesti ja Mongoolia kaubavahetust ning ettevõtjate suhtlemist," märkis Paet. "Samuti soovime määrata Mongooliasse Eesti aukonsuli."

Paeti sõnul toetab Eesti Mongoolia reformiprotsessi ning ka Mongoolia püüdlusi saada Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE liikmeks.

"Loodame, et otsus Mongoolia liikmeksvõtmiseks langetatakse detsembris Dublinis OSCE välisministrite kohtumisel," ütles ta.

Eesti ja Mongoolia välisminister rääkisid kohtumisel ka Eesti ja USA poolt äsja välja kuulutatud uute demokraatiate ja nende liidrite nõustamisprojektist LEND (Leaders Engaged in New Democracies), mis on suunatud üleminekuriikide moderniseerumise ja demokratiseerumise toetamisele.

"Oleme valmis ka Mongooliaga oma reformikogemust jagama ning ootame Mongoolia eksperte Eestisse erinevate lahendustega tutvuma. Mongoolia on huvitatud näiteks Eesti e-lahendustest," märkis Paet.

Rääkides Mongoolia suhetest Euroopa Liiduga ütles välisminister Zandanshatar, et Euroopa Liit on Mongooliale justkui "kolmas naaber".

Paeti sõnul toetab Eesti Euroopa Liidu ja Mongoolia tihedamat koostööd. "Toetame Euroopa Liidu ja Mongoolia partnerlus- ja koostööleppe kiiret sõlmimist," märkis Eesti välisminister.

Samuti rääkisid välisministrid kohtumisel koostööst ÜROs ning teineteise kandidatuuride vastastikusest toetamisest. Ning Paet kutsus Mongoolia välisministrit ka Eestisse visiidile.