Ilves lausus seda vastusena küsimusele, kas võlakriis on kaasa toonud Euroopa Liidu jagunemise põhja- ning lõunablokiks? "On päris frustreeriv, kui järgid kõiki mängureegleid ja pead seejärel kogema, et just need, kes on sind halvustavalt kohelnud, reegleid rikuvad," lisas Ilves.

Ajakirjanik küsis vastu, kas see pole vana konflikt, millest Ilves räägib, sest Ida-Euroopa riikide meediakajastus on praegu lõppude lõpuks hea, erinevalt ülemäärastes võlgades lõunariikidest?

"Ei, üldse mitte, see lõhe ei ole veel kaugeltki ületatud. Vaadake ometi ELi põllumajanduspoliitikat. Kuidas seletada seda, et meil on ühelt poolt ühtne traktorite, külviseemne ja väetiste siseturg ning teiselt poolt saavad ELi vanad liikmed Brüsselist baltimaalastest kolm korda suuremaid põllumajandustoetusi?" küsis Ilves.

"Või tõsiasja, et ELi diplomaatilises teenistuses ei ole idaeurooplased peaaegu üldse esindatud? Vastab küll tõele, et Poolasse ja Eestisse suhtutakse praegu hästi – aga see on nii ainult seepärast, et meedias kajastatakse eelistatult ebatavalist. Ja vastutustunne rahaasjades tundub olevat neil päevil ebatavaline voorus. Kahjuks," lausus Ilves.