Mehe sõnul sõidetakse edasi Leetu ja sealt peaksid eestlased juba kodumaale edasi saama.

Egiptuses Hurghada lennujaamas olid täna lõksus lennukitäis Balti riikide elanikke, kes olid ostnud endale Leedu Novaturase kaudu reisi, kuid olid sunnitud koju lendamise asemel täna tundide viisi lennujaamas istuma ja oma lendu ootama.

Delfi lugeja, kelle elukaaslane ootas samuti kella seitsmest (Eesti aja järgi kella kaheksast) saadik Hurgada lennujaamas koju pääsemist, märkis, et lennukitäis inimesi ootas lendu Vilniusesse ning olid ootamisest ja teadmatusest juba üsna närvi läinud.

Lennuk pidi väljuma kell üheksa hommikul, kuid see tühistati. Seejärel öeldi, et uus lennuk väljub kell 17.30, kuid nüüdseks on ka see lend kahe tunni jagu edasi lükatud. "Seal on veel eestlasi, seal on lätlasi ja leedukaid - lennukitäis rahvast lihtsalt istub ja on närvis. Infot ei anta, kodulehel mingit infot selle kohta pole," sõnas lugeja.

Eesti Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg ütles Delfile, et Eestis algab Egiptuse hooaeg alles oktoobris. Eestlasi oli Riisbergi kinnitusel reisil kaks. Grupi reisi on organiseerinud Leedu Novaturase kontor, kes kahjuks omapoolset selgitust siiani andnud pole.