"Olen Silver Meikari kirjutisest täiesti üllatunud, ma ei oska isegi seisukohta võtta. Ma ei ole sellele teemal kunagi Silveriga rääkinud, ma ei tunne teda ka väga hästi, kuna tänasel päeval ta riigikogus ei ole," ütles Randpere BNS-ile.

Randpere sõnul on ka tema annetanud Reformierakonnale, kuid kunagi ei ole talle pähe tulnud võimalust annetada parteikassasse kellegi teise raha. "Ma ei taha nii kaugele minna, et ma süüdistaksin Silverit valetamises. Igatahes minu poole pole kunagi pöördutud ettepaneku või palvega viia erakonna kassasse võõrast raha," lausus Randpere.

Alates 1997. aastast Reformierakonda kuuluv Silver Meikar tunnistas täna Postimehe arvamusloos, et annetas Reformierakonnale suuri summasid, mille sai partei töötajalt Kalev Lillolt ning mille päritolu ta ei teadnud.

Meikari kinnitusel seisab Reformierakonna kvartaliaruandes, et ta annetas 2009. aasta 3. detsembrist kuni järgmise aasta 17. veebruarini Reformierakonnale raha kokku kuuel korral, kusjuures summad ulatusid 10 000 kroonist 25 000 kroonini.

Meikar nimetab toimunut musta raha voolamiseks parteidesse. "Sarnaselt on toetanud erakonda kümned liikmed, nii riigikogust kui ka piirkondadest. Nende nimesid ei hakka ma välja tooma (tehku nad seda ise), sest nad moodustavad kogu musta ahela kõige valgema osa. Nad ei saanud tehingust otsest isiklikku kasu ning eks ole ju raske öelda «ei», kui erakond palub abi. Kuid minu ja nende süü on, et nõustumise ja vaikimisega oleme võimaldanud sellel rahapesusüsteemil edukalt toimida," kirjutab Meikar Postimehes.

Meikar meenutas, et eelmise aasta 2. detsembril kinnitas justiitsminister michal">Kristen Michal, et Eestis kehtivad erakondadele piisavalt karmid piirangud ning probleem pole mitte niivõrd parteides, kuivõrd ebaausates inimestes.

"Saan suuresti nõustuda väite teise poolega. Kuigi rahastamise jokk-skeemidest on teadlik suur osa parteide eliidist, usub enamik erakondade liikmetest siiralt oma maailmavaate õigsusesse ning soovivad ausalt Eestit paremaks muuta. Paraku on just ebaausad erakondlased organisatsiooni vähkkasvajaks ning enne ei saa organism terveks, kuni avalikkuse keemiaravi või kohtu skalpell pole oma tööd teinud," kirjutab Meikar.