Keskerakonda toetab Tallinnas viimase uuringu kohaselt 29, SDEd 27 ja Reformierakonda 25 protsenti valijaid. Veebruariga võrreldes on sotside toetus Tallinnas kasvanud kümme protsendipunkti.

Anvelti sõnul on SDE toetuse kasv Tallinnas osa sotside toetuse kasvust kogu riigis. Tallinnas valitseb Keskerakond ja sotsid on opositsioonis. Toompeal valitseb aga Reformierakonna ja IRLi koalitsioon, millega sotsid on samuti opositsioonis.

Anvelt märkis, et tallinlasi mõjutab ka Toompea võimukoalitsiooni käitumine. Linna arengut mõjutab all-linna ja Toompea vastasseis, mis takistab linna arengut ja mille sotsid tahaksid võimule saades ära lõpetada. "Inimestega mängitakse, see häirib meid. Mängitakse välja vene kaarti, mängitakse välja eesti kaarti," süüdistas Anvelt nii Keskerakonda kui ka Reformierakonna ja IRLi koalitsiooni rahvuslike vastuolude õhutamises ja ärakasutamises.

SDE pakub tema sõnul omalt poolt poliitikat, mis ei vastanda eri rahvuseid omavahel ja see on neile toonud edu ka venekeelsete inimeste seas. "Ka venekeelsed inimesed on vastandumisest väsinud," ütles Anvelt, kes isiklikult tunneb seda oma politsei ajast pärit venekeelsete tuttavatega suheldes.

"Vastandumine eestikeelsetele elanikele pole venekeelsete inimeste õiguste eest seismine," kritiseeris Anvelt Keskerakonda. "Ise näen kõige rohkem toetuse tõusu just selle venekeelse elanikkonna hulgas, kes hoiavad silma peal eestikeelsel meedial, kes pole ühes inforuumis kinni," lisas Anvelt.

Ta kiitis ka liitumist Vene Erakonnaga Eestis (VEE). SDE Tallinna piirkonna juhatuses on neli varem VEE-sse kuulnud inimest, kes on sotsidele andnud uue hingamise ja arusaamise, kuidas oma sõnumit venekeelsete inimesteni viia.

Sotsid on alles koostamas oma programmi Tallinnas kohalikele valimistele minekuks. Kuigi sotsid ei välista ka koalitsiooni Keskerakonnaga Tallinnas, tähendaks see siiski, et Keskerakond peaks väga oluliselt muutma praegust linna juhtimise stiili, mida iseloomustab teede ja lasteaedade korrastamise asemel pigem valitsusvastane propagandasõda.

"Meie suurimaid vigu oli eelmiste valimiste järel, et läksime tühja koalitsiooni, kus meil polnud mingit väärtust," nentis Anvelt. Praegu tunnevad sotsid aga, et neil on piisavalt jõudu, et dikteerida oma nägemust õigest poliitikast.

Anvelt tunnistas, et temast on räägitud kui sotsidele sobivast linnapeakandidaadist. Linnapeakandidaadiga tulevad sotsid tema sõnul siiski välja siis, kui valimiskampaania hakkab hoogu saama, see tähendab sügisel või isegi talvel.