SDE peasekretär Indrek Saar väitis hiljuti Delfile, et tõenäoliselt oli Vene Erakonnaga Eestis liitumine peamiseks põhjuseks, miks on sotsidest saanud Eesti populaarseim partei ning viimastel kuudel on just venekeelse elanikkonna toetus neile kasvanud.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson väidab aga, et numbrid ei näita SDE toetajate kasvu Keskerakonna arvelt.

“Avaliku arvamuse uuringute puhul ei ole mõtet teha kaugeleulatuvaid järeldusi ühe kuu võngete puhul. Kui vaadata aastast ajavahemikku, siis võrreldes eelmise aasta aprilliga on EMOR-i uuringu järgi nii Keskerakond kui sotsid kasvatanud toetust, samas kui IRL ja reformierakond on seda kaotanud," kommenteeris Simson.

Simsoni sõnul toetab üle poole Eesti valijatest opositsioonierakondi ning tegemist ei ole rahvuspõhiste eelistustega. “Valitsuse plaan edasi tõsta tarbimismakse lööb ühtemoodi kõiki Eesti kodanikke ning kodukulude alandamise jäämine vaid loosungiks paneb ka parempoolseid oma eelistuste üle järele mõtlema.”