Mitmed Euroopa riigijuhid on öelnud, et ei osale tippkohtumisel endiseUkraina peaministri Julia Tõmošenko vangistamise tõttu. Nutt arvas, et ka Ilves oleks võinud julgemalt välja öelda, et Tõmošenko käekäik on tema otsusega seotud.

Nuti sõnul on raske öelda, kas taoline poliitikute visiitide boikott ka midagi muudab. Varem on sarnast käitumist kasutatud ka näiteks Valgevene, ent ka Ukraina suhtes. Ukrainal on nüüd õige aeg mõista, et kui visiitide ärajätmise sõnumit kuulda ei võeta, siis võib see ohtu panna ka jalgpalli Euroopa meistrivõistluste mängud Ukrainas.

Tõmošenkole on avalikkuse tähelepanu hea, sest ka Nõukogude Liidu kogemus näitas, et režiim ei julge jätta vanglasse surema tuntud dissidente, kelle eest välismaal välja astuti. Pigem saadeti nemad maalt välja.

Tõmošenko vabastamine oleks küll ühekordne samm, aga samas näitaks see, et Ukraina arvestab välismaa kriitikaga. Tema mittevabastamise korral võib Nuti arvates Ukrainat aga ees oodata Valgevenele sarnane rahvusvaheline staatus.

Kuigi Tõmošenko on lihtsalt üks inimene, on tähelepanu tema saatuse suhtes Nuti arvates ikkagi õigustatud. Ta on siiski Ukraina endine peaminister ja Oranži revolutsiooni üks peategelasi, kelle saatus peegeldab kogu Ukraina olukorda.