"Olen veendunud, et tänase Tallinna opositsiooni - Reformierakonna, SDE ja IRLi - ühises tegevuses on võimalik moodustada ühinenud opositsioon, mis suudaks pakkuda Savisaarele selge ja veenva alternatiivi ning jätta Savisaare juhitav Keskerakond Tallinnas opositsiooni," ütles IRLi juht Delfile.

Reinsalu arvates tooks see tõenäoliselt mõne aja jooksul kaasa ka Savisaare kontrolli kaotuse oma erakonna üle. "Tänaste Keskerakonnast lahkunute valmisolek panustada järgmisel aastal Tallinnas Savisaare vastu lõhestab kindlasti varasemaid Keskerakonna poolt hääletajaid ning lisab kindlust, et Savisaar ei saa absoluutset enamust," lisas Reinsalu.

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest esimehe Toomas Vitsuti sõnul pakutakse järgmistel valimistel erakonnale ilmselt küll tugevat konkurentsi, kuid valimistulemustes olulist muutust Vitsut ei näe.

"Järgmistel kohalikel valimistel on Tallinnas Keskerakonnale kindlasti mitmeid tugevaid konkurente ja ma julgen ennustada, praegused erakonnast lahkujad ei jää ainukesteks. Lisaks juba tuntud erakondadele osaleb Tallinnas järgmistel kohalikel valimistel tõenäoliselt ka mitu valimisliitu. Keskerakond pole konkurentsi kunagi peljanud ja vaevalt et praegune tugev tallinlaste toetus nagu kevadine lumi ära kaob," ütles Vitsut Delfile.

Eile lahkusid kaheksa tuntud Keskerakonna liiget parteist, kellest neli kuulus ka erakonna riigikogu fraktsiooni. Rainer Vakra ning teiste lahkujate sõnul kavatsevad nad nüüd seljad kokku panna ning üheskoos edasi minna, pidades eelkõige silmas lähenevaid kohalike omavalitsuste valimisi. Parteist lahkunute üheks eesmärgiks on Tallinnas suurem võim enda kätte haarata.