Eesti riigipea kõneleb USA välisministeeriumis strateegilise küberküsimuste arutamiseks kokku kutsutud ümarlaual, kus osalejateks on Ühendriikide valitsusasutuste küberjulgeoleku tippametnikud ja Eesti Riigi Infosüsteemi ameti (RIA) esindajad.

Eesti Riigi Infosüsteemi ametist öeldi Delfile, et kuigi USAsse sõideti presidendiga samal ajal, on tegemist siiski spetsialistide töökohtumistega.

USAsse sõitis delegatsiooni juhina ameti peadirektor Jaan Priisalu. Temaga koos sõitsid veel ameti asedirektor küberturbe alal Toomas Vaks ja CERT Eesti juht Hillar Aarelaid, kes kes räägivad USAs küberteemadel.

Rahvusvaheliste suhete ekspert Luukas Ilves ja Eesti.ee portaali juht Mihkel Tikk räägivad USA kolleegidega riigi infosüsteemi teemadel.

Washingtonis kohtutakse USA CERTiga, USA küberväe Cybercom juhi Keith Alexanderiga ja teiste ametkondadega. Cybercomi on varem külastanud kaitseministri ja vabariigi presidendi delegatsioonid.

Seekord külastavad Cybercomi esimest korda Eesti eksperdid. Lisaks arutatakse koostöövõimalusi Marylandi osariigiga ning 10. aprillil teeb RIA peadirektor Jaan Priisalu ettekande konverentsil Georgetown cyber conference. Külastatakse ka Idaho National Labsi, kus tutvutakse sealsete võimalustega ja arutatakse võimalikku koostööd.