Erakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul rahuldatakse kõik esitatud avaldused ning hakatakse tegelema uue piirkondliku juhatuse kokkupanemisega. "Ega me kedagi erakonnas kinni ei hoia. See kes tahab välja astuda... Kes on tulnud erakonda, et toetada mõnda inimest ja see inimene visatakse välja, siis ta läheb selle inimesega kaasa ja ei toeta enam Keskerakonna platvormi...nii et kõik, kes tahavad välja astuda, seda ka saavad," ütles Toobal.

Keskerakonna peasekretär lisas, et lähiajal on tulemas Saaremaa piirkonna aastakonverents ja siis valitakse piirkonnale uus juhatus ja esimees. "Ega siis töö pooleli ei jää, töö läheb edasi. Valitakse uued inimesed," lisas Toobal.

Priit Toobali sõnul praegune juhatus, mis on hetkel üheliikmeline, pädev ei ole ning uus juhatus moodustatakse aastakoosolekul, mille valmistab ette ja kutsub kokku Keskerakonna büroo.

Tänasele koosolekule lubati ka nüüdseks endine Keskerakonna ning selle riigikogu fraktsiooni liige Kalle Laanet, kelle sõnul meenutas aukohtu otsus talle nõukogude aega. "See aukohtu otsus, või selle formeerumine, meenutab väga selgelt nõukogude aega, kus enne oli otsus juba valmis kirjutatud ja tint kuivanud ning siis alles algas arutelu," ütles Laanet.

Esmaspäeval kogunenud Keskerakonna juhatus otsustas toetada aukohtu otsust arvata erakonnast välja riigikogu liige Kalle Laanet, teisipäeval astus Laanet välja ka riigikogu Keskerakonna fraktsioonist.

Keskerakonnast välja heidetud Kalle Laaneti lahkumine tekitas aga hiljuti Saaremaa kohalikus piirkonnas palju segadust, kuna piirkonna uue juhi valimise aeg on lahtine ning paljud liikmed avaldasid pärast Laaneti väljaheitmist soovi erakonnast lahkuda.