"Meie peame fraktsioonis päris tugevaid lahinguid, mis ongi parlamentalismi uba. Ma mäletan, et päris alguses, kui Kalle Laanet ministrikohalt parlamenti tuli, siis ta vihjas sellele, et tal hakkab saama siiber olukorrast, kus fraktsioon vaidleb kõik asjad lõpuni ja siis tuleb nende liider hõlmade lehvides ja teatab, et nüüd teeme nii. Kas see on siis parlamentarism?!" oli saadik üllatunud. "See meenutab mulle partei asemele sõjaväelist huntat," lisas Järvi.

Enim kummastust tekitas saadikus aga Priit Toobali sõnul Keskerakonna poolt Rainer Vakrale määratud mentor. "Tekkis kohe paralleel olukorraga, kus kurjategijale määratakse kriminaalhooldaja, kes siis aeg-ajalt lapsehoidjat mängib. No andke andeks! Siin ei ole tegemist parlamentarismiga, vaid sootuks teise kooslusega," ütles Järvi Delfile.

Kalle Laaneti võimaliku liitumise kohta Reformierakonnaga ütles saadik, et oma ala professionaalid on Reformierakonnaga alati liituma oodatud ning Laaneti-poolset võimalikku kriitikat erakond ei pelga. "Nagu ma ütlesin, siis meil käivad pidevalt tulised vaidlused ja see käibki nii, sõbrad. See on nii käinud ju alates 18. sajandist ning huntalaadsed nähtused on määratud väljasuremisele," arvas Järvi.

Eile õhtul kogunenud Keskerakonna juhatus otsustas Kalle Laaneti erakonna kritiseerimise eest välja visata. Laanet lahkus juhatuse koosolekult kella 19 paiku ja ütles, et erakond otsustas ta välja visata. "Juhatuse otsus oli mind välja visata. Panin ukse kinni," ütles Laanet.

Samuti erakonda arvustavate avaldustega seoes aukohtusse kaevatud Rainer Vakra puhul piirduti noomitusega.